Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2017. 03. 05.

Sült citromos csirkemell csicseriborsóval


A sült citrom és sült csirke mindig remek páros. Nigella sütőben hosszan sült citromos csirkéjével szemben Fűszeres Eszter serpenyős csicseriborsós változata percek alatt elkészül.


Hozzávalók
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom 3 mm-es karikákra szeletelve
  • 2 egész csirkemellfilé falatnyi csíkokra vágva
  • bors
  • 2 doboz (40 dkg-os) csicseriborsókonzerv leöblítve és lecsepegtetve
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 csokor újhagyma fehér része felkarikázva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 friss piros chilipaprika felszeletelve
  • 1 dl méz
  • 1 dl víz
a tálaláshoz
  • 1 csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld

Az olajjal együtt hevítsük fel a vajat egy serpenyőben és a citromkarikákat oldalanként 3-3 percig süssük benne. Az aranybarnára sült citromot szűrőkanállal szedjük ki, tegyük félre.

A sózott, borsozott csirkecsíkokat kevergetve süssük 7-8 percig a serpenyőben maradt vajas keverékben.

A megsült húshoz keverjük hozzá a csicseriborsót, a fűszereket, a mézet és a vizet is. 3-4 perc alatt főzzük össze.

Tálaljuk sült citromszeletekkel és petrezselyemmel megszórva.


Nincsenek megjegyzések: