Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 12. 07.

Almarózsa

Az almarózsa mutatós, egyszerűen elkészíthető sütemény.


Hozzávalók 12 darabhoz
  • 1 csomag előre nyújtott leveles tészta (275 g)
  • 5-6 alma
  • 4 csésze víz
  • 1 csésze cukor
  • víz + kevés citromlé
  • a tálaláshoz porcukor

Az elnegyedelt és kimagozott almákat vágjuk 2-3 mm-es szeletre és tegyük citromos vízbe, hogy ne barnuljanak meg.


A 4 csésze vizet és az 1 csésze cukrot forraljuk fel, tegyük bele az almaszeleteket, és 1-2 percig főzzük őket - addig, amíg hajlékonnyá válnak, de nem puhulnak meg. Vegyük ki az almaszeleteket, csepegtessük le valamennyit egy konyharuhán. (A cukros vizet tegyük félre, kompótfőzéshez tökéletes.)

A leveles tésztát hosszában vágjuk 12 egyforma csíkra. A tésztacsíkra sorakoztassuk kicsit egymásra fektetve az almaszeleteket. 


Tekerjük fel csiga alakban, az alját kicsit nyomjuk össze.


Tegyük muffintepsibe az almarózsákat és 200 fokon süssük nagyjából 30 percig. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Recept: Xenia Khun



Nincsenek megjegyzések: