Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 08. 28.

Kakukkfüves tojásburger


Maradékok hasznosítására remek ez a recept, olcsó és kiadós fogás bármilyen salátával, körettel vagy akár főzelékkel.



Hozzávalók
  • 6 db kemény tojás apró kockákra vágva
  • 2 db nyers tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej finomra vágott hagyma
  • 3-4 szelet szikkadt kenyér bele ledarálva
  • bors
  • csipetnyi chilipehely – elhagyható
  • 2-3 szál friss kakukkfű levelei
  • néhány szelet füstölt szalonna

Az olajon pároljuk meg a hagymát, kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a szalonna kivételével a többi hozzávalót. A masszából formáljunk burgereket, sorakoztassuk őket egy kiolajozott tepsire, tegyük a tetejükre a füstölt szalonnát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a burgereket aranyszínűre és a szalonnát ropogósra.


Tipp: A friss kakukkfű nagyon intenzív ízű, módjával adagoljuk!

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Ezért nem szabad fáradtan képet nézni:
mi lehet a burger tetején?!
Ha nem írod le, nem jövök rá, hogy szalonna. :D :D :D
Nagyon szeretem én is az ilyesfajta receptkéket!

Palócprovence írta...

Hát, elég rossz a képminőség is. :)