Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 04. 16.

Pácolt mozzarella

Őszintén szólva, a tehéntejből készült mozzarella eléggé ízetlen, ezért nem árt neki némi fűszerezés.


Hozzávalók

  • 2 zacskó mini mozzarellagolyó
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1 rozmaringág
  • 1 teáskanál rózsabors
  • az üveg feltöltéséhez olaj (lehetőleg olíva)
A levétől lecsöpögtetett mozzarellát a fűszerekkel együtt rétegezzük egy üvegbe, öntsünk rá annyi olajat, hogy teljesen ellepje a hozzávalókat. Finoman ütögessük meg az üveget, hogy a levegőbuborékok távozzanak, zárjuk le és néhány napig érleljük hűtőszekrényben. Tálaláskor sózzuk.



Tippek:

  1. A megmaradt fűszeres olajat más ételhez elhasználhatjuk.
  2. Nem csak mozzarellából, de házi joghurtsajtból is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések: