Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 11. 29.

Almás táskák

Alma, dió, méz - az adventi időszak jellemző alapanyagai most egy gyorsan elkészíthető süteménybe sűrítve.



Hozzávalók

  • 1 kis csomag réteslap
  • 2 meghámozott, felkockázott alma
  • 1 maroknyi durvára vágott dió
  • 1-2 evőkanál méz
  • a sütéshez olaj
Keverjük össze az almát, a diót és a mézet. A réteslapokat hosszában hajtsuk ketté, a rövidebb oldal közepére tegyünk egy kanálnyi tölteléket. Hajtsuk rá a töltelékre felülről a réteslapot, majd mindkét oldaláról is, végül tekerjük fel. (Háromszögekre is hajtogathatjuk)


Forró olajban süssük aranyszínűre (nagyon gyorsan megsül!), alaposan csepegtessük le és porcukorral még melegen tálaljuk.



Tipp: sütőben is süthető. Ekkor azonban a réteslapokat és a batyukat is kenjük meg olajjal a sütés előtt.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon ínycsiklandozó!:)