Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 11. 03.

Szarvasragu


Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli szarvashús
  • 2-3 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma 
  • 30 dkg apró vöröshagyma vagy gyöngyhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 6 dl marhahúsleves
  • 2 dl száraz vörösbor - pl Cabernet Sauvignon
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • néhány szál kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • bors
A zsiradékon üvegesre párolom a felaprított nagy fej vöröshagymát, majd rádobom a felkockázott húst és kicsit megpirítom. Ráöntöm a bort (mindig jó minőségű bort válasszunk, amit meg is innánk, a rossz bor az ételben sem válik jóvá). Fűszerezem, beleteszem az apró hagymákat, a felkarikázott sárgarépát és felöntöm a levessel. Fedő alatt vajpuhára párolom a húst. A végére szinte minden lé elfől alóla.

A legjobb köret hozzá a friss, puha kenyér. A hozzávalókat kiegészíthetjük 20-30 dkg gombával is.

Nincsenek megjegyzések: