Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 07. 15.

Kezdődik!!!


Szombaton kezdődik a 9 napon át tartó Heted7Vigasság! A több, mint 2.000 program felsorolása itt lehetetlen vállalkozás, de ízelítőként néhány fellőpő: a nyitókoncerten Rúzsa Magdi és a Zanzibár együttes lép fel, a zárókoncerten pedig a Ghymes. A többi napon Bartók Eszter, Puskás Peti, Auth Csilla, Torres Dani, Deák Bill Gyula, Vince Lilla, 100 Folk Celsius, Sebestyén Márta, Magna Cum Laude, Hobo Blues Band és még sokan mások.

A táncosok közül csak néhányat kiemelve: a Pannónia Néptáncegyüttes mellett a Csillagszemű Táncegyüttes, valamint a Danubius Táncegyüttes táncát is megcsodálhatjuk, és lesz tánctanítás, táncház is. Meghallgathatjuk Fábián Éva és Pál Pista bácsi meséit. Tóth Imrétől (többek között a Palóctrilógia regény írója) a palócok életéről és nyelvéről hallhatunk.

Számtalan kiállítás, kirakodóvásár, gyerekprogram várja az érdeklődőket. Kóstolhatunk tradícionális vadételeket, kemencében sült kenyeret és más finomságokat. És lesz egy valódi lakodalom is!

Az összes programról tájékozódhatunk a Heted7Vigasság honlapján.


4 megjegyzés:

Unknown írta...

Jó szórakozást azoknak, akik olyan szerencsések, hogy ott lehetnek!
Zengzetes programok, népi foglalkozások és személyes jóbarátaim a Dalriada zenekar is fellép valamikor...

Palócprovence írta...

Azon leszünk, köszi! :)

j írta...

kár, hogy mi majd' egy hónap múlva megyünk a környékre.. ha ezt tudom, előre hozom a Kedvesem születésnapját ;-)
apropó, szülinap: nem tudnál ajánlani egy cukrászdát a környéken, ahol születésnapi (lehetőleg vmi nagyon könnyű, nyári) tortát tudnék csináltatni? akár privátban is válaszolhatsz, hogy ne legyen reklám.
előre is KÖSZÖNÖM!!!

Palócprovence írta...

Csak most jutottam internetközelbe,de gondolom, még nem késtem el a válasszal... Nem hogy olyan cukrászdát nem tudok ajánlani, ahol könnyű nyári tortát tudnál csináltatni, de semmilyet sem, lévén 40 km-es körzetben NNCS cukrászda. :(