Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 08. 15.

Vörösboros szilvaleves

Ez a mályvaszínű leves jól behűtve az igazi! A fahéj ízesítés adná magát, de most inkább vanília került bele a változatosság kedvéért, na meg egy kis görög mazsolabor.


Hozzávalók
  • 50 dkg kimagozott szilva
  • cukor ízlés szerint
  • 1 vaníliarúd
  • 1 dl víz
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejszín
A szilvát a vízzel, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliarúd kikapart magvaival (az üres vaníliarudat is tegyük bele) fedő alatt főzzük puhára. Vegyük ki a vaníliarudat, adjuk hozzá a bort és a tejszínt. Egy botmixerrel dolgozzuk simára. Jól behűtve tálaljuk - akár egy kevés tejszínhabbal is.

3 megjegyzés:

Csipkelány írta...

Istenien néz ki, gondolom milyen finom lehet. Biztos ki fogom próbálni! :)

Névtelen írta...

Kipróbáltam. Valóban isteni! :)

Palócprovence írta...

Örülök! :)